NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Pályázati és Projektmenedzsment Iroda

Innovációs Kiállítás és Szakmai Napok a PPI-vel

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Innovációs és Technológiai Irodája (ITI) szeretettel várja az érdeklődőket 2022. szeptember 26-án és 27-én megrendezésre kerülő Innovációs Kiállításra és Szakmai Napokra, melyet Dr. Kristó Katalin, az NKE új fejlesztési rektorhelyettese nyit meg. A rendezvény célja, hogy minél sokszínűbb kiállítói kör ismertethesse kutatási, fejlesztési és innovációs tevékenységeit, valamint bemutatkozik egy piacra lépés előtt álló hazai startup vállalkozás is.

A kétnapos szakmai program a 2019-1.2.1-EGYETEMI-ÖKO-2019-00014 azonosítószámú Egyetemi Innovációs Ökoszisztéma projekt keretein belül valósul meg, amely kiemelten támogatja az intézmény kutatás-fejlesztési versenyképességét, illetve egy eredményorientált innovációs ökoszisztéma létrejöttét. Nagy hangsúlyt fektet a szellemi és infrastrukturális kompetenciák megjelenítésére, a technológia-transzferre, ezért a rendezvényen előadások és érdekességek hangzanak el meghívott piaci szereplőktől az innovációról, a felsőoktatási fejlesztésekről, a szellemitulajdon-védelem és a startupok világáról. Továbbá az eseményen kiállítók is részt vesznek, akik tevékenységükben kulcsszerepet szánnak a megújulásnak, szívesen alkalmaznak új technológiákat, válaszokat kínálnak a legváltozatosabb iparági problémákra és ötleteikkel szívesen be is mutatkoznak.

Az egyetemi projekt fontos alappillére a vállalkozói szemlélet fejlesztése is az oktatók, kutatók és hallgatók körében, valamint az innováció egyetemi szintű tehetségmenedzsmentje, így a programot mindkét napon egy-egy kerekasztal-beszélgetés is színesíti, amelyen egyetemi, vállalati és államigazgatási szakemberek mondják el véleményüket a hallgatók és a diplomások munkaerőpiaci kilátásairól, a felsőoktatás és az ipari szereplők közti együttműködési potenciálról.

Az eseményen a Pályázati és Projektmenedzsment Iroda (PPI) is megjelenik, a megújult Horizon Információs Pont munkatársa fog hasznos információkkal szolgálni az uniós pályázatok iránt érdeklődőknek a Horizont Európa Programban való részvétel támogatásáról. Továbbá prezentációk kerülnek bemutatásra a PPI által kezelt Tématerületi Kiválósági Program 2021 (TKP2021) projektben megvalósuló hadtudományi, rendvédelemi és államigazgatási kutatásokról, amik hozzájárulnak az NKE innovációs folyamatainak továbbfejlesztéséhez, valamint ahhoz, hogy az oktatás és a kutatás területén is egyaránt társadalmi és gazdasági kihívásokra válaszolni képes intézményként működjön az egyetem.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött (az esemény online is követhető, az ehhez szükséges linket a szervezők e-mailben továbbítják). A rendezvény két napjára külön-külön lehet regisztrálni az alábbi linkeken;

Regisztráció az első napra (2022.09.26.)

Regisztráció a második napra (2022.09.27.)

 

A részletes program elérhető az ITI és a PPI weboldalán egyaránt.