NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Pályázati és Projektmenedzsment Iroda

Támogatás a társadalmilag tudatos innovátorok számára

Az EIT Digital, az EIT Climate-KIC, az EIT Food, az EIT Manufacturing és az EIT Urban Mobility a New European Bauhaus program előmozdítása érdekében keresi a leginnovatívabb vállalkozásokat, amelyek olyan megoldásokat fejlesztenek, amik fenntarthatóbbá és befogadóbbá teszik Európát, valamint javítják a polgárok életminőségét. A NEB Booster 2.0 támogatja a projektek üzleti növekedését, és segít nekik abban, hogy nemzetközi úttörőkké váljanak.

Az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) Európa legnagyobb innovációs ökoszisztémáját hozta létre, több mint 2000 partnerrel (üzleti, kutatási, oktatási), amelyek közel 60 projekten működnek együtt Európa-szerte. Olyan európai start-up vállalkozások jelentkezését várják a programba, amelyek fejlődést hoznak a városokat érintő fenntarthatóságban, iparban, klímavédelemben, az élelmiszeriparban és az általános jóléti társadalom kialakításában. A legjobb 20 projek egy-egy 50.000 euró támogatásban részesül, valamint üzleti tanácsadásokban, mentorálásban, a nemzetközivé válás és forrásszerzési képzésekben is részt vehetnek, illetve hozzáférhetnek Európa legjelentősebb innovációs közösségének kiterjed hálózatához.

A pályázóknak be kell mutatniuk megoldásuk társadalmi és gazdasági hatását, valamint azt, hogy az hogyan testesíti meg a New European Bauhaus program három alapelvét:

  • Fenntarthatóság, az éghajlati céloktól kezdve a körforgáson át a környezetszennyezés mentességig és a biológiai sokféleségig.
  • Esztétika, élményminőség és stílus, a funkcionalitáson túlmenően.
  • Befogadás, a sokféleség felértékelésétől a hozzáférhetőség és a megfizethetőség biztosításáig.

A New European Bauhaus Booster 2.0-hoz csatlakozó start-upok innovatív megoldásokkal járulhatnak hozzá a szén-dioxid-semleges, digitális és befogadó európai társadalom megvalósításához!

A pályázatokat 2023. március 13-ig lehet benyújtani IDE kattintva.

Forrás: Európai Innovációs és Technológiai Intézet