NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Pályázati és Projektmenedzsment Iroda

Ifjúsági Nemzetközi Konferencia Tudományos Pályázat 2024

A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) a tudományos kutatómunka elősegítése érdekében közérdekű felajánlás alapján ifjúsági nemzetközi konferencia-részvételi pályázatot alapított, amit központi költségvetési forrásból finanszírozottan folyamatosan fenntart. Az Ifjúsági Nemzetközi Konferencia Tudományos Pályázat (INKP) fiatal, MTA köztestületi tagsággal rendelkező kutatók külföldi tudományos rendezvényen (nemzetközi tudományos szimpóziumon, workshopon, konferencián) való aktív (elsőszerzős előadással vagy poszterbemutatóval járó) részvételét és ott jelentős tudományos eredményeik bemutatását támogatja. A tudományos pályázat kiemelten támogatja a gyermeket nevelő kutatónők konferencia-részvételét.

A támogatási összeg online részvétel finanszírozására is fordítható.

Tudományos pályázatot nyújthatnak be azon kutatók, akik a pályázat beadási határidejének napján megfelelnek az alábbi feltételeknek:

  • tagja az MTA köztestületének,
  • 40 évesnél fiatalabb.

Kiskorú gyermeket nevelő kutatók esetében a pályázó kutató kérésére a pályázati korhatár megnövelhető: nők esetében gyermekenként 2 évvel vagy a tudományos fokozatszerzést követően gyermeknevelési céllal igénybe vett távollétek hosszával, férfiak esetében a gyermeknevelésre igénybe vett távollétek hosszával.

A támogatás a 2024. január 15-e után kezdődő és 2024. december 15-ig lezáruló nemzetközi, illetve online konferenciákon, workshopokon való részvétel támogatására szolgál.

Jelen tudományos pályázat keretében minimálisan pályázható összeg:

  • személyes részvétel esetén személyenként 250.000 Ft,
  • online konferencián való részvétel esetén 100.000 Ft.

A maximális megítélhető támogatás mértéke 750.000 Ft. A támogatásra javasolt pályázatok esetében a támogatási intenzitás 100%. A pályázathoz nem szükséges saját forrás. A nyertes pályázó a megítélt összeget kizárólag a megpályázott konferencián való részvételre veheti igénybe. Későbbi fordulókban megelőző fordulókban benyújtott tudományos pályázatok ismételten nem nyújthatók be. Azok a pályázók, akik a 2023. évi pályázati ciklusban támogatást nyertek el, a 2024. évi fordulókban nem nyújthatnak be pályázatot. Támogatásban részesülő kutatók várható száma: 80-110 fő.

A pályázatokat 2023. augusztus 8-tól folyamatosan lehet benyújtani az elektronikus pályázati rendszeren keresztül. A pályázatok értékelése 2 fordulóban történik (ld. Pályázati felhívás X. pont). A weboldalra történő pályázatfeltöltés útmutatója itt olvasható. A pályázatok a felhívás közzétételétől kezdődően legkésőbb 2024. április 5. 24:00 óráig nyújthatók be.

További részletes információ: Ifjúsági Nemzetközi Konferencia Tudományos Pályázat

Forrás: Magyar Tudományos Akadémia