NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Pályázati és Projektmenedzsment Iroda

A Ludovika Aréna Mászófalának fejlesztése

A Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos szakmai döntése alapján „Magyarországi mászótermek” című felhívást írt ki 2023. április 6-án, hasonlóan az elmúlt két évhez. A felhívás célja, hogy segítséget nyújtson a meglévő mászótermek bővítéséhez, felújításához, új mászótermek építéséhez, mindezt állami szerepvállaláson keresztül. A felhívás keretében a Nemzeti Közszolgálati Egyetem is támogatási kérelmet nyújtott be „A Ludovika Aréna Mászófalának fejlesztése” feladat megvalósítására, mely alapján a Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség az Egyetem pályázatát elfogadta.

A pályázat elnyerésével a Ludovika Sportegyesület támogatást kapott a falmászáshoz szükséges eszközök beszerzéséhez. Az eszközök beszerzésével teljeskörűen biztosítani tudja az egyetemi kötelező testnevelési és kiképzési órák minőségi lebonyolítását, illetve a mászófal szabadidős célú használatát.

A támogatási összeget új fogások, leesést csillapító szivacsok és falra szerelhető elemek beszerzésére fordította az Egyetem, melyek beszerzéséről és szállításáról a Climb & Cafe Korlátolt Felelősségű Társaság gondoskodott.

A projektnek köszönhetően a Nemzeti Közszolgálati Egyetem bekerülhet a hazai falmászás vérkeringésébe, így tervek között szerepel a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség, illetve a Budapesti Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség versenyeinek megrendezése és a hallgatók e versenyekre történő felkészítése is.

Forrás: NKE - Sportos Egyetem