NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Pályázati és Projektmenedzsment Iroda

Pályázati felhívás Q és D1 minősítésű folyóiratközleményekre

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) rektora a 2024. évre is meghirdeti a Q, illetve D1 minősítésű folyóiratközleményekre vonatkozó publikációs pályázatot a Tématerületi Kiválósági Program 2021 keretében.

A pályázat kiemelt célja a Tématerületi Kiválósági Program 2021 megvalósítása által az egyetem tudományos láthatóságának növelése, illetve az elért tudományos eredmények társadalmi hasznosíthatóságának ösztönzése. További célja, hogy hozzájáruljon a kutatások eredményeinek társadalmi, gazdasági, környezeti hasznosításához, az ezeket célzó kezdeményezésekhez, a nemzetközi kutatói közösségbe történő beágyazottság erősítéséhez, valamint az egyetem tudományos produktivitásának növeléséhez.

A pályázatra olyan Q vagy D1 minősítésű folyóiratban megjelent publikációval lehet pályázni, amely 2023. december 16. és 2024. november 15. között jelent/jelenik meg. A benyújtott pályázatnak illeszkednie kell a Tématerületi Kiválósági Program 2021 célrendszeréhez, szakmai tartalmához, amely a pályázati felhívásban olvasható. A támogatás összege a minősítés függvényében folyóiratközleményenként bruttó 160.000 Ft-tól 1.000.000 Ft-ig terjed.

A pályázat benyújtására jogosult minden olyan természetes személy, aki a pályázat beadásának időpontjában:

  • az NKE foglalkoztatási szabályzatának hatálya alá tartozó jogviszonyban áll,
  • NKE által adományozott, oktatói munkakörhöz nem kapcsolódó címmel rendelkezik,
  • az NKE-vel hallgatói jogviszonyban áll,
  • az NKE-n van folyamatban doktori fokozatszerzési eljárása.

A pályázatokat a rektor által felkért TKP2021 Program Irányító Bizottság bírálja el a pályázat céljához való hozzájárulás értékelésével. A szakmai bírálat két ütemben valósul meg a következők szerint:

  • 2024. május 15. és 2024. december 10.

A pályázat benyújtásának határideje: 2024. november 15. 23:59 óra

További részletek IDE kattintva olvashatók.